maanantai 9. helmikuuta 2015

Mitä eroa on duunarilla ja miljonäärillä?

Tiedän mitä aiot sanoa. Ja vastaus on ei.

Duunarin ja miljonäärin ero ei ole palkka eikä perintö vaan ajatusmaailma. Miljonääri ymmärtää tulojen ja menojen erot, hän tietää miten verot kannattaa suunnitella ja hän on aina valmis tekemään lisää töitä saadakseen rahan tekemään työt hänen puolestaan.

Kuulostaako monimutkaiselta?
Ei hätää, avaan näitä ajatuksia enemmän jatkossa.

Jokaisella meistä on avaimet taloudelliseen vapauteen syntymästä lähtien. Harmillisesti emme saavuta taloudellista vapautta, koska meidät opetetaan muurahaisiksi - työläismuurahaisiksi.

Menemme kouluun, hankimme ammatin, kouluttaudumme lisää, löydämme puolison, menemme naimisiin, ostamme auton ja uuden kodin. Kohta uunista pullahtaa mukula jos toinenkin ja tarvitaan isompi talo ja isommat autot.

Tässä vaiheessa karu totuus paljastuu - meitä on huijattu! Joudumme raatamaan töissä pitkiä päiviä jotta saamme kaiken sen velan maksettua, jota olemme tehneet hankkiessamme kodin ja autot. Pahimmillaan kesämökki/matkailuauto, lasten harrastukset ja ulkomaanmatkat vievät viimeisetkin pennoset palkkatililtä.

Ennen kuin tajuammekaan, olemme syöksykierteessä kohti velkahelvettiä. Teemme lisää töitä jotta saamme laskut maksettua mutta millä hinnalla? Emme näe lasten kasvavan, vieraannumme puolisosta eikä mikään tunnu enää miltään. Yritämme pitää kulissia yllä sukujuhlissa kun vielä 5 minuuttia ennen ilmestymistä paikalle riitelimme puolison ja lasten kanssa siitä, miksi edes tulimme juhliin.

Miljonääri sen sijaan oppii jo varhain, että velkaa ei kannata tehdä. Opiskeluaikanaan hän ei juhli vaan tekee töitä. Kun muut kömpivät klo 5 aamulla kotiin jatkoilta, miljonääri herää jakamaan mainoksia.
seteli, raha


Miljonääri saattaa perustaa jo hyvinkin nuorena ensimmäisen yrityksen. Miljonääri ei pelkää epäonnistumista vaan ymmärtää, että jokainen epäonnistuminen vie häntä askeleen lähemmäs onnistumista.

Miljonääri seuraa talousuutisia vaikka hän ei alussa niistä ymmärräkään mitään. Silti joka kerta jotain tarttuu mieleen ja pikkuhiljaa palaset alkavat loksahdella paikalleen. Miljonääri alkaa oivalta mitkä asiat vaikuttavat mihinkin ja miten raha toimii isossa maailmassa.

Miljonääri tähtää jokaisessa toiminnassaan voittoon vaikka se olisi vain 1 euron suuruinen. Miljonääri ei vähättele pieniäkään voittoja, sillä jokainen voitto kertoo hänelle jotain.

Miljonääri ei lottoa - tosin kuin duunari. Duunari on sitä mieltä, että kaiken pitäisi tulla hänelle kuin kultalautasella eikä hänen tarvitse itse panostaa juuri mihinkään. Miljonääri ajattelee juuri toisin. Hän ei anna tulevaisuutensa olla 7 numeron varassa vaan hän rakentaa itse oman tulevaisuutensa.

Todellisuudessa duunarin ja miljonäärin erottaa miljoona muutakin pikkujuttua mutta niistä ei tällä kertaa tämän enempää.

Kumpi kuulostaa enemmän sinulta - duunari vai miljonääri? Panikoitko joka kerta kun palkka tulee tilillesi vai odotatko jo kevään osinkoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti