tiistai 17. helmikuuta 2015

Eläkeläinen ja suurperheen äiti turhautuvat

Törmäsin tässä Tarkan Markan blogissa kommentteihin, jossa eläkeläinen ja suurperheen äiti valittelivat rahojen vähyyttä ja säästämisen mahdottomuutta.

Jotenkin on ihan pakko tarttua tähän. Tämä kun kuvastaa niin paljon sitä mentaliteettia joka meihin suomalaisiin on iskostettu.

Iso-mamma suutahti

A) Miksi ihmiset lukevat tällaisia blogeja, jos he eivät ymmärrä käyttää saamaansa tietoa oman taloutensa parantamiseen?

B) Miten näillä ihmisillä riittää aikaa valittaa taloudestaan mutta heiltä ei löydy aikaa tehdä muutosta?

En voi ymmärtää. Tarkan Markan blogi on mielestäni yksi Suomen parhaista. Markus on tehnyt vakuuttavaa työtä suomalaisten talouden muuttamisesta parempaan suuntaan ja jotkut eivät vain ymmärrä ottaa siitä mallia.

Tekisi mieli vähän ravistella (lue: paljonkin).

Organisoi ja opeta lapset säästämään rahaa

Itse olen huomannut, että ei se palkka/eläke todellakaan ole se ainoa rahanlähde. Monta kertaa on tullut palautuksia asioista, joita en edes muista palauttaneeni. Kenosta saattanut tulla 50€ voitto (okei, silloin tällöin laitan hakemuksen menemään mutta vain harvoin), vakuutuskorvaus lääkkeistä kerran vuoteen, palautusta vesilaskun- ja sähkölaskun tasauksesta, lomarahat ym.

Rahaa tulee suomalaisten tileille vaikka kuinka paljon mutta ahneuksissaan he eivät sitä huomaa. Käyttävät vain. Eräskin perhe tässä männä vuonna, valitteli kun ei rahaa riittänyt lainan maksuun. Otti niin paljon päähän se ruikutus, että tulostin molempien vanhempien tiliotteet ja niitä sitten tutkailtiin yhdessä.

Kas kummaa kun rahaa riitti Alkoon 155€ kuussa ja RAY/Veikkaus/Paf:lle 255€ kuussa. Noista minusta jo aika iso summa kertyy (lukion lyhyellä matikalla.... 410€ pauttiarallaa).

Olen pankkiurallani nähnyt kaiken (melkein), joten minulle on turha tulla ruikuttamaan että rahaa ei ole tai sitä ei ole riittävästi ettei pysty säästämään. Säästää voi aina. Kun hieman käyttää sitä kuuluisaa mielikuvitusta.

Ja säästäminen on oikeastaan aika hauskaakin, kun sen aloittaa. Kokeile vaikka 10€ kuussa jos kärsivällisyys riittää. Jos ei, tässä yksi vinkki säästää rahaa ja pari muutakin tulossa tällä viikolla.

Pysy kanavalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti