lauantai 7. maaliskuuta 2015

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Rakas verottaja...

Kohta se aika taas koittaa.
Verottaja muistaa meitä viime vuoden alustavalla tilinpäätöksellä. Sitten sitä jokainen itse omassa pikku päässään pohtii ja laskee, onko kaikki vähennykset oikein, mistä niitä voisi saada lisää ja tuleeko mätkyjä vai palautusta.

Mitä mieltä olet, olisiko sinulle hyödyksi, jos kävisin veroilmoitusta läpi kuvakaappauksin sitten kun se postiluukusta kilahtaa?

Vai onko verotus kohdallasi niin selvää pässinlihaa, että naureskelet ruudun sillä puolella minun yrityksilleni auttaa?

Täytyy muistaa, että verottaja en ole joten ne ohjeet ja neuvot jotka annan, ovat yleisiä.

Heitä kommenttia!


torstai 5. maaliskuuta 2015

Lisää ylimääräistä rahaa osa 2.

Olen puolen vuoden aikana kehitellyt (omasta mielestäni) hienoja tapoja saada lisää rahaa. Tässäpä muutama hyväksi havaittu (lisä)vinkki:

A) Booky.fi
Voit laittaa omia, hyväkuntoisia kirjoja myyntiin. Itse tyhjensin vanhempien ja sisarusten ullakot ja varastot ja pistin kirjat myyntiin. Tehtiin diili, jossa minä saan myynnistä 60% ja loppu menee heille.

B) Muuttoapu
Olen ilmoittanut kaveri- ja sukulaispiireissä, että tulen muuttoapuun 50€ päiväksi. Silloin tällöin joku muuttaa ja kaipaa edullista apua, ja sitten he soittavat minulle.

C) Remonttiapu
Vaikka olenkin finanssialalla töissä, ei se tarkoita ettenkö osaisi naulaa seinään naulata. Silloin tällöin joku tarvitsee apua laiturinkorjaamisessa tai terassin rakentamisessa ja arvatkaas kenelle silloin soitellaan?

D) Sähkölaskun tasaus
Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, miten paljon sähköä oikeasti kuluu? Minä pienensin meidän sähkölaskua sillä, että käänsin lattialämmityksen lähestulkoon pois ja vedän kaikki pistokkeet pois pistorasioita käytön jälkeen. Turhaa työtäkö? 60€ /kk pienempi sähkölasku sanoo muuta.

E) Vesilaskun tasaus
Vesimittarit luettiin meillä viime viikon perjantaina. Eilen posti toi kotiin tasauslaskun, meidän hyväksi reilu 300€. Me käydään kerran viikossa lasten kanssa uimassa (suihku + sauna), joten kotona käytämme suihkua/saunaa 1-3 kertaa viikossa. Pienet tiskit tiskaan käsin ja pyykkiä pyöritän 1-2 koneellista viikossa.

Näillä säästää ja hankkii lisää rahaa vuodessa jo kivan summan. Vielä kun ylimääräiset rahat jakaa 4 osaan, saa maksettua ylimääräisiä lyhennyksiä lainoihin ja säästettyä samalla kertaa.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Onko ilmainen "ilmainen"?

Me suomalaisethan ollaan tunnetusti pihiä kansaa. Jos lehdessä sanotaan, että "tule ostamaan viisi kiloa appelsiineja, saat sankon kaupan päälle!", niin kaupan ulkopuolella on puolen kilometrin jono 20 minuuttia ennen kaupan aukeamista.

Mutta milloin tämä "ilmaisen tavaran" perässä juokseminen on oikeasti kannattavaa?

Tein ammattikorkeakoulussa ollessani pienimuotoisen tutkimuksen bonuskorteista. Tutkimuksessa selvisi, että bonusjärjestelmät ovat todella kalliita kehittää ja varsinkin ylläpitää. Ja kukahan senkin laskun maksaa?

Kauppa ostaa tuotteen A hintaan 5€/kpl. Siihen lisätään kaupan kiinteät/muuttuvat kustannukset (+30%), kate (+50%), mahdollinen tuleva alennus (+15%) sekä alv (24%) ja myydään iloiselle kuluttajalle hintaan 13,90€.

Ikävä pudottaa sinut maanpinnalle.

Netissä ja varsinkin Facebookissa olen törmännyt tarjouksiin, jossa postausta jakamalla ja siitä tykkäämällä, kuluttaja osallistaa jonkin kalliin tuotteen arvontaan. Kun sitten arvontapäivä lähestyy, sivusto häviää kuin tuhka tuuleen.

Toinen kikka on julkaista Facebook sivulla, jonkun muun yrityksen mainoksia, jolloin palkintojen saamattomuus ei kaadu omaan niskaan.

Ja kohta ihmetellään, miksi sähköpostiin tulee niin paljon roskapostia ja mainoksia.

Milloin me opitaan, että ilmaisia lounaita ei ole?

Jos joku on oikeasti voittanut näistä jotain, lupaan harkita sanojeni peruuttamista. Muussa tapauksessa en.

Terveisin,
nimin. kuuntelee vierestä kun ystävä X viettää 9 tuntia tietokoneella ilmaisia tavaroita ja palkintoja jahdaten...


tiistai 3. maaliskuuta 2015

Miten Clickbank toimii osa 2/2

Viime viikolla kävin läpi miten Clickbank toimii ja tänään on aika käydä läpi miten Clickbankilla voi tehdä rahaa.

Clickbank on siis suunnaton tavaratalo, josta voit etsiä sopivia tuotteita, joita markkinoit omassa blogissasi tai nettisivuillasi. Tuotot vaihtelevat tuotteen mukaan ja voivat olla 15% jopa 90% tuotteen hinnasta.

(Sivuhuomautus: muita samantyyppisiä tapoja ansaita rahaa on mm. TradeTracker.fi, Tradedoubler.fi ja CJ affiliate by Conversant ent. Comission Junction.)

Clickbank on kuitenkin erikoistunut digitaalisiin tuotteisiin, jotka ovat heti ladattavia e-Kirjoja ja audio-ohjelmia.

Paras keino ansaita rahaa Clickbankilla, on sovittaa tuote mahdollisimman hyvin omaan blogiin tai nettisivuun sopivaksi. Ja mikä luo vieläkin enemmän uskottavuutta, sinun tulee ensin itse ostaa tuote ja testata sitä ennen kuin voit markkinoida sitä muille.

Sivustolta löytyy todella kattava tietopankki "Knowledge base", josta löydät tietoa miten aloittelevan affiliaten on hyvä toimia ja miten saada tuotteitaan myyntyä.

Osa tuotteista on vanhoja, joten kannattaa tarkistaa myyntisivu, ennen kuin alkaa markkinoimaan. Ei näytä kovin hyvältä markkinoida vuonna 2015 tuotetta, joka on kirjoitettu vuonna 2010.

Varoituksen sana:
Hyvät myyntipuheet vievät mennessään. Kun myyntilauseita lukee kerta toisensa jälkeen, niihin alkaa itsekin uskoa. Pari kertaa olen haksahtanut hyvään myyntipuheeseen jonka jälkeen olen tuotteen ostanut. Karu totuus on kuitenkin iskenyt sen jälkeen kun oikeaa tuotetta ei olekaan vaan tarkoituksena on saada mahdollisimman moni ostamaan "tyhjä tuote".

Ei ole olemassa nopeaa tapaa tehdä rahaa. Ei ole mitään ohjelmaa, joka koneeseen asennettuna, tuottaa sinulle $500 - $2500/vuorokausi. Ei ole. Ei. Tuloksen suuruus riippuu sinun työpanoksestasi, ahkeruudestasi, mielenkiinnostasi, ajastasi, pitkäjänteisyydestäsi ja kärsivällisyydestäsi. Joskus onni potkaisee ja oikoo pari mutkaa mutta muuten se on vain ja ainoastaan sinun käsissäsi.

Clickbankilla tehdään rahaa mutta täysin toisella tavalla.

Olen tehnyt "töitä" nettimarkkinoinnin parissa jo jonkin aikaa (tämä on toinen juttu josta kerron joskus jos siltä tuntuu). Ensimmäinen asia, jolla saat jotain myytyä yhtään kenellekään, on luottamus. Kukaan ei ole niin hullu, että ostaisi sattumalta sinulta €89 maksavan tuotteen vain koska kehut sitä keskustelupalstalla.

Ensin sinun on luotava maine - hyvä ja luotettava maine - jonka jälkeen ihmiset alkavat uskoa mitä sanot ja sen jälkeen saat heidät ostamaan.

Ihan sama pätee missä tahansa muussa ammatissa, myös pankissa. Jos asiakas ei luota sinuun, hän ei osta.

Yksi ihminen tällä alalla on kiistatta ylitse muiden, John Chow. Kuuntelin hänen videoitaan ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja vuonna 2013 ostin häneltä kattavan paketin affiliate markkinointiin liittyen. Paketti oli kallis, mutta en ole katunut. Tuossa paketissa oli kaikki mitä aloittavan affiliate markkinoijan tulee tietää.

Toki voit käyttää pari vuotta kokeilemiseen ja virheisiin ja polttaa siinä sivussa pari tonnia ja hermot savukkeista puhumattakaan, mutta jos bloggaaminen ja affiliate markkinointi kiinnostaa, aloita tästä.

Lue tuoteseloste tarkasti ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Tuote on englanninkielinen. Duunari Romppainen ei ole vastuussa ostoksistasi, motivaatiostasi tai päätöksistäsi. Milloinkaan.


maanantai 2. maaliskuuta 2015

30 päivän haasteen ensimmäinen viikko takana - mikä tilanne?

Viikko sitten pyörähti käyntiin blogin ensimmäinen haaste, jossa tarkoituksena on kerätä kasaan 2 000€ 30 päivän aikana.

Tässä minun ensimmäisen viikon tulokset:

Tiistai:
pullonpalautus 8,50€

Keskiviikko:
-

Torstai:
Luontoarvan voitto 1€

Perjantai:
Booky.fi:n kirjamyynti 54,50€

Lauantai:
Kirpparimyynti kulujen jälkeen 83€

Sunnuntai:
-

Maanantai:
Veikkausvoitot yhteensä 16,40€

Yhteensä 163,40€ (tavoite 500€)

Hieman tavoitteesta jäljessä mutta sehän ei menoa haittaa!
Viikon päästä uusi katsaus!

ILMAINEN "50 tapaa säästää rahaa - Nyt" e-Kirja on ilmestynyt

Saat ilmaisen e-Kirjan liittymällä blogin uutiskirjeen tilaajaksi.

e-Kirja lähetetään sähköpostiosoitteeseesi 24 tunnin sisällä rekisteröitymisestä.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen milloin tahansa, uutiskirjeessä olevan "Unsubscribe" linkin kautta.

Uutiskirjeitä tulee säännöllisen epäsäännöllisesti 1-3 kertaa kuussa. 

Kiitos ja Onnea Säästämisen Tiellä!

Illalla tarkempia tietoja miten ensimmäinen viikko allekirjoittaneella meni haasteen parissa...


sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ensimmäisen kuukauden tilinpäätös

Minun on kyllä pakko myöntää, että ajatuksissani huijasin eilen - tahattomasti. Kirjoitin eilisen postauksen loppuun että tänään kerron miten helmikuu taloudellisesti meni mutta enhän minä voi  kertoa, koska olen kertonut teille taloudestani asioita puolen vuoden viiveellä.

Toisin sanoen, aloitin tässä blogissa kertomani talouden pidon 7 kuukautta sitten. Eihän se olisi ollenkaan reilua, jos en kertoisi teille mitä alussa on tapahtunut vaan kertoisin teille mikä tilanteeni on nyt. Aloitin blogin kirjoittamisen viimekuussa, koska tulokset hämmästyttivät itsenikin ja halusin jakaa tietoni kaikille muille.

Joten todellisen helmikuun tilanteen kuulette syksyllä. Pahoittelen tätä lapsusta.

Mutta mennäänpä asiaan!

Eli lähtötilanne, josta lähdin 7 kuukautta sitten (elokuu 2014) liikenteeseen, löytyy täältä. Olen tehnyt tiettyjä, pieniä ja harkittuja toimenpiteitä joka kuukausi, jotta olen saanut talouteni paremmaksi. Näet joka kuukausi yhteenvedosta, millaisia toimenpiteitä olen tehnyt.


#1 muutos:
Kilpailutin puhelinliittymäni. Yritän aina löytää parhaan tarjouksen liittymistä ja langattomasta netistä. En mielelläni tee kahden vuoden kytkysopimuksia, koska niistä on älyttömän vaikea päästä eroon. Vaihdoin lasten ja omat liittymät Soneralta DNA:lle ja säästin 15€/kk.

#2 muutos:
Pienensin asuntolainani lainaturvavakuutusta hieman. Lainaturvavakuutus on pakko olla, jotta lapset eivät joudu maksamaan lainaa jos minulle jotain sattuu. Lainaturva kattaa 60% lainan määrästä jos joudun yliluonnollisten liigaan ennen aikojani. Lopun 40% lapset saavat kokoon kun isovanhemmat myyvät kodin (kaukaa viisas tekee testamentin). Tässä kohtaa on varaa jopa laittaa koti myyntiin hieman halvemmalla, jotta se saadaan nopeasti kaupaksi.

#3 muutos:
Työmatkakustannusten leikkaus. Päätin säästää osan työmatkoistani sillä, että siirryin autolla ajamisesta julkisiin kulkuneuvoihin. Harvensin työajoa ensimmäisen kuun aikana siten, että 4 pv ajoin autolla töihin ja 1 päivänä menin busseilla. Tämän lisäksi aloin käymään kävellen lähikaupassa ison marketin sijaan, joten vapaa-ajan ajoa tuli myös vähemmän. Pidemmän päälle tämä ei toimi, sillä yksittäisten bussimatkojen kulu syö dieselistä saadut säästöt.

#4 muutos:
Apteekkilaskun pienentäminen. Meidän perheessä suurin osa apteekkilaskuista menee lääkkeisiin. Viiden euron säästö tulee siitä, että en syötä D-vitamiinia itselleni ja lapsille joka päivä vaan 5 päivänä viikossa, jolloin purkki säilyy hieman pidempään.

#5 muutos:
Parturi/kampaamon kilpailutus. Vaikka tässäkin säästöä kertyi vain 10€ pelkällä kilpailutuksella, ensi kuussa aion tehdä niin, että pidennän parturikäyntien väliä 1-2 viikolla. Leikkuun hinta pysyy samana mutta kuukausittaista maksua se vähentää sitäkin enemmän.

#6 muutos:
Veikkaukseen menevän rahan pienentäminen. Olen ikuinen optimisti. Haluan unelmoida siitä lottovoitosta. 65€ veikkauksen sivuille kuussa oli kuitenkin turhan iso panostus. Niinpä päätin leikata siitä yli puolet ja katsoa olisiko sittenkin ensi kuussa järkeä poistaa loputkin menot Veikkaukseen.

#7 muutos:
Ruokamenojen pienentäminen. Tämä oli yllättävän helppoa siten, että katsoin tarjouksessa olevia tuotteita ja suunnittelin ruokalistan sen mukaan. Silti nälkä lähti joka päivä eikä lapsetkaan valittaneet ruuan mausta. Ensi kuussa aion tehdä sen, että vaihdan "normi" tuotteet kaupan omaan merkkiin, mikäli kyseinen tuote on edullisempi ja katsoa miten paljon säästöä kertyy.


#8 muutos:
Maksullisten TV kanavien lopettaminen. Kun rajoitin television katsomista 2 tuntiin päivässä ja lopetin maksulliset TV kanavat kokonaan, lapsista tuli yllättävän rauhallisia. Televisio menee meillä kokonaan kiinni viimeistään klo 19 jolloin lapsetkin rauhoittuvat yöunille paremmin. Vielä kun pääsisi tuosta TV verosta eroon...

#9 muutos:
Verokortin tarkistus. Päätin laskettaa loppuvuodelle uuden verokortin. Tulokseni 60€ enemmän rahaa käteen kuussa eikä siltikään ole huolta, että joutuisin maksamaan veromätkyjä.

Lopputulos:

Vaikka edelleen olen n. 790€ tappiolla kuukaudessa, muutos on joka tapauksessa hyvään suuntaan menossa. 340€ säästöä ensimmäisenä kuukautena ei ole huono, ei ollenkaan.

Tavallaan tämä tappio ei ole todellinen, sillä enhän minä vielä tässä vaiheessa pysty siirtämään rahaa epäsäännöllisten menojen tilille. Se ammotti edelleen tyhjillään ja pakokauhun vallitessa odottelin, milloin ensimmäinen yllättävä lasku päättää tipahtaa postiluukusta.

Onneksi kuun aikana oli kaksikin onnenpotkua. Vanhempani lähettivät "lahjarahaa" 300€ ja sain vakuutusyhtiöstä vakuutukskorvauksen lasten lääkkeistä, yhteensä n. 250€. Tämän rahan jaoin kuun lopussa 4 osaan.

Lainasummien normaali lyhennys = 1 317,45€ + ylimääräinen lyhennys 137,50€ jolloin lainamäärä pieneni summaan  216 545,05€.

Säästöön kertyi 100€ kk mikä menee normaalisti joka kuukausi + ylimääräinen säästö 137,50€, jolloin säästössä on tällä hetkellä yhteensä 9 037,50€.